MEER BOS THEATERPRODUCTIES
logo DE VERLEIDERS het festival


Deze voorstelling is momenteel niet in het theater te zien.


Speelperiode: 20-06-2018 t/m 07-07-2018

Drie spannende hitvoorstellingen in één zinderend festival.

Stadsschouwburg Utrecht was drie weken lang het decor van DE VERLEIDERS voor een tweede editie van DE VERLEIDERS: Het Festival. Centraal stonden de drie laatste voorstellingen die DE VERLEIDERS hadden gemaakt: Stem kwijt, Slikken en stikken en Door de bank genomen. Elke voorstelling heeft een eigen thema, die perfect aansluiten op hedendaagse vraagstukken. Van een kritische analyse van de bankensector tot een diagnose van de medische wereld of de huidige staat van de democratie: DE VERLEIDERS geven een haarscherp en humoristisch college over de stand van zaken. Daar moet over nagepraat worden!

Rondom de voorstellingen werden er extra activiteiten georganiseerd; denk aan Late Night talkshows met gasten, food stands, een cryptocurrency crash course en meer!

STEM KWIJT
Over het (niet meer) werken van onze democratie
Cast: George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Leopold Witte en Marcel Hensema

De democratie werkt niet meer of, nog pijnlijker, heeft misschien nooit gewerkt. Het verzet tegen het internationale handelsverdrag TTIP, belastingtrucs, de volgende financiële crisis, de dreigende oorlog en het steeds grotere gevoel van onmacht bij de burgers, maakt dat democratie als staatsvorm een holle frase is geworden. Gekozen politici blijken de slippendragers van multinationals en banken, of zijn populistische slaven van hun electoraat en daardoor onmachtig in hun handelen. En dat terwijl wij staan voor grote ingewikkelde vraagstukken als migratie, het klimaatprobleem, de aanhoudende bankencrisis,de groeiende ongelijkheid tussen arm en rijk en oorlogsdreiging. De verkiezingen, die het feest van de democratie hadden moeten worden, werden ordinaire straatgevechten over non issues, opgestookt door de media. En tegelijkertijd hebben xenofobe partijen steeds meer terrein gewonnen, wat al heeft geleid tot een Brexit in de UK en een Trump in de VS...

En weer hebben we een regeerakkoord waar níemand voor gekozen heeft. Op de achtergrond heeft de businesslobby belastingverlaging voor aandeelhouders en grote bedrijven bedongen en wordt de belastingdruk weer verder verlegd naar de burgers via een BTW-verhoging op primaire levensbehoeften van 50%. De afschaffing van de dividendbelasting stond zelfs in geen enkel verkiezingsprogramma! Ons vluchtelingenbeleid is weer verder versoberd. Het kapitaal en de multinationals hebben de democratie volledig in hun macht. Is de zegen van het neoliberalisme niet verworden tot een vloek? Waarom hebben burgers de onuitroeibare neiging tegen hun eigen belang te stemmen? Tijd voor een nieuw democratisch elan.

SLIKKEN EN STIKKEN
Over ons zorgstelsel. Zonder verdoving.
Cast: George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Leopold Witte en Martijn Fischer

In Slikken en stikken geven DE VERLEIDERS een second opinion over ons zorgstelsel. Over patenten, onbetaalbare medicijnen, draaideurpatiënten, prijsafspraken, faillissementen van ziekenhuizen en miljardenwinsten van verzekeraars en farmaceuten. Maar ook over de mens, die steeds ouder wil worden en zich daarmee uitlevert aan deze zorg-maffiosi. Binnenkort geven we al 30 procent van ons bruto binnenlands product uit aan de medische sector voor het leveren van een gevecht dat niet te winnen is. We gaan namelijk allemaal dood. Punt. Uit.

Kortom: dit wordt een pijnlijke avond. Heel pijnlijk. DE VERLEIDERS zijn terug met een voorstelling zonder verdoving.

DOOR DE BANK GENOMEN
Over ons geld en het beheer daarvan
Cast: George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Leopold Witte en Pierre Bokma

Door de bank genomen is een subtiele samensmelting van fictie en werkelijkheid. Om zowel van te smullen als te gruwelen. De voorstelling gaat over de wereld van ons geld en het beheer ervan. Na twee jaar research in de bankensector blijkt de uitkomst nog verbijsterender dan gevreesd. Door de bank genomen is een achtbaan aan informatie, sketches en monologen: een gitzwarte komedie, recht vanuit de hel. Het zou verschrikkelijk om te lachen zijn als het tegelijkertijd niet zo schrijnend was.

Untitled Document
Facebook DE VERLEIDERS - de podcast Teken onze petitie
Copyright © 2022 - 2023. Bos Theaterproducties | Webrealisatie: Webwurm Webdesign | Privacyverklaring