MEER BOS THEATERPRODUCTIES
logo DE VERLEIDERS nieuws

DE VERLEIDERS gaan hoe dan ook komend seizoen het theater weer in

11-06-2020
Vandaag maken DE VERLEIDERS en producent Bos Theaterproducties bekend dat DE VERLEIDERS vanaf half oktober weer in het theater te zien zullen zijn met hun nieuwste voorstelling Pandepaniek. Oorspronkelijk zouden DE VERLEIDERS, bestaande uit George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Hein van der Heijden en Tibor Lukács, het komende theaterseizoen een vervolg maken op hun succesvoorstelling Door de bank genomen. Door de uitbraak van de Coronacrisis zijn alle thema’s van DE VERLEIDERS, zoals de gezondheidszorg, het financiële monetaire systeem, de democratie en privacy, nog urgenter. Een hernieuwde insteek voor de voorstelling was dus noodzakelijk. DE VERLEIDERS starten per vandaag kaartverkoop in diverse theaters. Bekijk hieronder de aankondigingsvideo. De première van Pandepaniek is op 29 oktober 2020 in het DeLaMar Theater.George van Houts: “Direct na het uitbreken van de Coronacrisis hebben we het plan voor onze voorstelling omgegooid en zijn we het script gaan herschrijven. Pandepaniek gaat een vlijmscherpe analyse worden over hoe de problematiek die wij behandelden in o.a. Door de bank genomen de daarop volgende zeven jaar is verergerd. De schuldenberg, geldcreatie en vermogensongelijkheid zijn gigantisch toegenomen. We doen dit nu echter met een verhaal in lockdown-setting, waardoor een en ander actueler, pregnanter, pijnlijker en absurder wordt.”

Tom de Ket: “Wij gaan het theater weer in. Hoe dit er precies uit zal zien is in deze tijd nog niet duidelijk, maar een ding is zeker: wij gaan spelen! En dat betekent ook dat er kaarten gekocht kunnen gaan worden. Vanaf vandaag kunnen er per theater 100 kaarten geboekt worden. Dit aantal bouwen we op aan de hand van de versoepeling van de maatregelen. Verwacht van ons geen troosttheater. Het publiek is toe aan een avond theater, waarin kritische reflectie en keihard lachen hand in hand gaan en dat kan vanaf nu weer.”

Inge Bos: “DE VERLEIDERS hebben lef. Ze hebben hun script in de prullenbak gegooid en zijn opnieuw begonnen met schrijven, omdat deze tijd daarom vraagt. Pandepaniek is actueel en noodzakelijk theater. De eerste lezing – op anderhalve meter afstand – liet ons genadeloos zien hoe pijnlijk de tegenstellingen in de huidige maatschappij zijn als het gaat om de verdeling geld en rijkdom. Maar bovenal hebben we ook al hard gelachen. We kunnen dan ook niet wachten om Pandepaniek aan het publiek te laten zien!”

Pandepaniek
Over de voorstelling: Wie profiteert er van de Coronacrisis? Wie zijn de verliezers? Banken en beursgenoteerde bedrijven mogen weer gered worden met belastinggeld. Er worden miljarden aan noodleningen verstrekt. De schuldenberg, die al torenhoog was, wordt opgehoogd. Centrale banken kopen alles wat los of vast zit. Waar komen deze honderden miljarden vandaan en waar komen ze terecht? Hoeveel reuring Door de bank genomen ook heeft veroorzaakt, er is fundamenteel NIETS veranderd aan het monetaire systeem. Ons geldstelsel is bijzonder fragiel. Kan het deze crisis aan? Er wordt een blanco cheque uitgeschreven zonder toestemming van het volk en onze kinderen dienen in hun toekomst de nu gemaakte schulden af te lossen.

DE VERLEIDERS
DE VERLEIDERS maken actueel theater, met de diepgang van toneel en de urgentie en snelheid van cabaret. In alle delen worden belangrijke bestuurlijke kwesties op satirische wijze ontrafeld en toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. Pandepaniek is de 8ste voorstelling in de serie. Al 415.000 bezoekers bezochten eerdere voorstellingen van DE VERLEIDERS zoals Door de bank genomen, Slikken en Stikken, #niksteverbergen en Female. Dit jaar bestaat DE VERLEIDERS uit de volgende groep acteurs: George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Hein van der Heijden en Tibor Lukács.

Bos Theaterproducties
Bos Theaterproducties is opgericht door Inge Bos en bekend van de award-winnende en succesvolle theaterproducties als Chez Brood!, Amandla! Mandela, Watskeburt?! – De Musical, Dangerous Liaisons en de vlijmscherpe en spraakmakende voorstellingen van DE VERLEIDERS. Naast producent is Bos het impresariaat van gevestigde artiesten als Plien & Bianca, NUHR en Yentl en de Boer. Ook investeert Bos in jonge talenten en vertegenwoordigen ze onder andere Zoutmus, Peter van Rooijen en Daan Boom.

Speelperiode: 9 oktober 2020 t/m 3 maart 2021
Première: 29 oktober 2020, DeLaMar Theater
Meer informatie over kaartverkoop en speellijst via: www.de-verleiders.nl/pandepaniek

Untitled Document

MEER NIEUWS:

17-03-2023  DE VERLEIDERS passen voorstelling aan vanwege actualiteiten
16-01-2023  Start repetities en registratie Door de bank genomen online beschikbaar
15-06-2022  DE VERLEIDERS brengen vervolg op succesvoorstelling Door de bank genomen
22-10-2020  Pandepaniek in Trouw
15-10-2020  Pandepaniek in het AD
07-09-2020  DE VERLEIDERS gaan internationaal
25-06-2020  DE VERLEIDERS: nog te weinig politieke daadkracht over toekomst van het geldstelsel
11-06-2020  DE VERLEIDERS gaan hoe dan ook komend seizoen het theater weer in
05-11-2019  DE VERLEIDERS FEMALE x WOMEN Inc.: STEM GENDERGELIJKHEID
28-05-2019  De vrouwen aan het woord in DE VERLEIDERS FEMALE
17-01-2019  DE VERLEIDERS krijgen gelijk...
24-03-2018  DE VERLEIDERS richten hun pijlen op de handelaren in big data
25-01-2018  Verleider Marcel Hensema voert actie tegen Shell: 'neem Shell predicaat koninklijk af'
10-04-2017  DE VERLEIDERS maken nieuwe voorstelling over democratie
23-01-2017  Pierre Bokma deze zomer terug in DE VERLEIDERS
22-09-2016  Eerste try-out Slikken en stikken
21-09-2016  Door de bank genomen in de bioscoop
13-09-2016  Boek Door de bank genomen verschijnt vandaag
07-09-2016  Volle Zalen op bezoek bij DE VERLEIDERS
02-09-2016  George van Houts wint De Slimste Mens
Untitled Document
Facebook DE VERLEIDERS - de podcast Teken onze petitie
Copyright © 2022 - 2023. Bos Theaterproducties | Webrealisatie: Webwurm Webdesign | Privacyverklaring