MEER BOS THEATERPRODUCTIES
logo DE VERLEIDERS PANDEPANIEK
3 maart 2021

DE VERLEIDERS verplaatsen theatertournee naar 2022

Zoals je weet ligt onze tournee al een tijd stil vanwege de coronamaatregelen. Op dit moment is nog niet bekend wanneer theaters weer open kunnen.

We hebben daarom besloten dat de tournee één jaar opgeschoven wordt en storten ons de komende periode op het herschrijven van het script. Zoals je van DE VERLEIDERS mag verwachten, blijft dat actueel.

De nieuwe tournee staat gepland van januari t/m juni 2022. De speellijst wordt op een later moment bekend gemaakt.

Heb je kaartjes voor Pandepaniek en ben je benieuwd wat er met jouw kaartje gebeurt? Je hebt bericht van het theater gekregen of krijgt dat binnenkort. Wat er met je kaartje gebeurt, verschilt per theater. Het kan zijn dat je kaartje automatisch wordt omgeboekt naar de voorstelling van volgend jaar. Het kan ook dat het theater jouw kaartje voor dit jaar annuleert en je een bericht stuurt als de kaartverkoop weer start.

Mocht je nog geen kaartje hebben gekocht, doe dit vooral zodra de kaartverkoop weer gestart is. De startdatum van de kaartverkoop wisselt per theater.

We kijken er naar uit om je volgend jaar in het theater te zien! Luister tot die tijd naar onze podcast waarin we diverse thema’s uit de voorstelling bespreken met interessante gasten.


DE VERLEIDERS - DE PODCAST

De nieuwste aflevering van DE VERLEIDERS - de podcast is:

Aflevering 5: Ewald Engelen over waarom Nederlanders tegen hun eigen belang stemmen

Tom de Ket spreekt met Ewald Engelen, hoogleraar financiële geografie en columnist. Ewald stelt de vraag: waarom stemt de boze Nederlander in tegen zijn eigen sociaal-economisch belang en rekent de burger de politiek niet af op de gevolgen van het decennialange neoliberale beleid: problemen in de zorg- en onderwijssector, de wooncrisis, eurocrisis, bankencrisis, flexibilisering van de arbeidsmarkt, belastingverlaging voor het grootkapitaal, de ecologische ramp die zich voltrekt, et cetera. Een vlammend gesprek over Nederland als "waanzinnig gaaf land", technocratie, de invloed van onderwijs en media, clichés van de status quo, representatie van praktisch geschoolden in ons parlement en meer. Dit gesprek is opgenomen op 22 februari 2021.

Luister deze aflevering hier via Spotify
Luister deze aflevering hier via Apple Podcasts
Luister deze aflevering hier via Google Podcasts

Of kijk en luister deze aflevering via YouTube:Vind hier meer informatie over de podcast.

OVER DE VOORSTELLING


Het onvermijdelijke vervolg op Door de bank genomen

Pandepaniek is een dystopische absurdistische komedie over risico, veiligheid, gehoorzaamheid, sancties, surveillance, solidariteit en hoe de 0,01 % rijken daar gebruik van maken. De thema’s van DE VERLEIDERS zoals de zorg, het geldstelsel, de democratie en privacy zijn door de huidige coronacrisis nog urgenter geworden. Wie profiteert er van deze paniek? Banken en beursgenoteerde bedrijven worden weer gered met belasting geld, er worden miljarden aan noodleningen verstrekt met vers bijgedrukt geld, de torenhoge schuldenberg wordt nog hoger.

Hoeveel reuring Door de bank genomen ook heeft veroorzaakt, er is fundamenteel NIETS veranderd aan ons monetaire systeem. Ons geldstelsel is bijzonder fragiel, kan het deze crisis aan? Verwacht van DE VERLEIDERS (George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Hein van der Heijden en Tibor Lukács) geen troosttheater. Pandepaniek is een vlijmscherpe analyse over de moraal aan de top van het bedrijfsleven en onze financiële hygiëne. Maar zoals altijd: met humor. Harde, zwarte en soms doorbijtende humor.

CREDITS

Producent: Bos Theaterproducties
Regie: Aat Ceelen
Met: George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Hein van der Heijden en Tibor Lukács
Decorontwerp: Michiel Voet
Lichtontwerp: Uri Rapaport
Kostuumontwerp: Maya Schröder


Deze voorstelling is mede tot stand gekomen met steun van het Kickstart Cultuurfonds.
www.kickstartcultuurfonds.nl


VIDEO'SFOTO'S

Klik op een foto voor een vergrotingWAAR EN WANNEER
De tournee wordt één jaar opgeschoven. De nieuwe tournee staat gepland van januari t/m juni 2022.
De speellijst wordt op een later moment bekend gemaakt.


< ?php include("../buttonsonder.html"); ?>