MEER BOS THEATERPRODUCTIES

In DE VERLEIDERS - de podcast spreken theatermakers en 'Verleiders van het eerste uur' Tom de Ket en George van Houts met uiteenlopende gasten over de thema’s uit hun nieuwste voorstelling Pandepaniek: het geldstelsel, inkomensongelijkheid, belastingontduiking en de moraal van de rijkste 0,01% ter wereld.

  


AFLEVERING 3: RENSKE LEIJTEN

11-01-2021

George van Houts en Tom de Ket gaan in gesprek met Tweede Kamerlid Renske Leijten (SP). Renske is samen met Pieter Omtzigt (CDA) een van de drijvende krachten geweest achter de ontrafeling van de toeslagenaffaire kinderopvang en pleit voor meer contact tussen volksvertegenwoordigers en de gewone man. In dit vurige gesprek wordt de toeslagenaffaire uitgebreid besproken in al zijn facetten; een wegkijkende overheid, de gewetensfunctie van de ambtenaren bij de Belastingdienst, de commissie Donner, de verstrekkende gevolgen voor de ouders, het krampachtige syteemdenken en de Ruttedoctrine. Dit gesprek is opgenomen op 5 januari 2021.

Luister deze aflevering hier via Spotify
Luister deze aflevering hier via Apple Podcasts

Of kijk en luister deze aflevering via YouTube:

AFLEVERING 2: ECONOOM DIRK BEZEMER

26-11-2020

George van Houts en Tom de Ket gaan in gesprek met Dirk Bezemer, hoogleraar Economie van de Internationale Financiële Ontwikkeling en auteur van ‘Een land van kleine buffers’. Zijn werk richt zich op de invloed van financiële ontwikkeling op de groei, stabiliteit en ongelijkheid van de economie. Met Tom en George gaat hij in gesprek over kleine buffers, loonmatiging, pensioenpaniek, Nederland als belastingparadijs, hoe de coronacrisis economische pijnpunten blootlegt en de vraag: Voor wie is de economie en ons geld eigenlijk? Dit gesprek is opgenomen op 18 november 2020.

Luister deze aflevering hier via Spotify
Luister deze aflevering hier via Apple Podcasts

Of kijk en luister deze aflevering via YouTube:

AFLEVERING 1: FILOSOOF RENÉ TEN BOS

12-11-2020

Tom de Ket spreekt met René ten Bos, hoogleraar filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, columnist, voormalig Denker des Vaderlands en auteur van het boek ‘De Coronastorm: hoe een virus ons verstand wegvaagde’. René schuwt niet de complexiteit van onze maatschappij, maar bespreekt de zware en complexe thema’s met humor. Aan de hand van René’s boek gaat Tom het gesprek met hem aan over o.a. de gezondheidszorg, efficiency, ons waardenhuishouden, politiek beleid, deskundigheid en humor in tijden van crisis. Dit gesprek is opgenomen op 3 november 2020.

Luister deze aflevering hier via Spotify
Luister deze aflevering hier via Apple Podcasts

Of kijk en luister deze aflevering via YouTube:

INTRODUCTIE-AFLEVERING

29-10-2020

In deze introductie-aflevering worden Tom de Ket en George van Houts geïnterviewd door journalist Rinske Wels over hun nieuwste voorstelling Pandepaniek – een vervolg op hun succesvoorstelling Door de bank genomen in lockdown setting. Aan de hand van korte audiofragmenten uit de voorstelling vraagt Wels de Verleiders van het eerste uur om tekst en uitleg bij de thema's uit Pandepaniek en naar het maakproces. Een gesprek over o.a. inkomensongelijkheid, multinationals, belastingontduiking door de 0,01% rijksten, de dubbelhartige rol van onze Belastingdienst, het beleid rondom de huidige pandemie en de vraag: zijn we reddeloos verloren of is er nog hoop? Dit gesprek is opgenomen op 12 oktober 2020, vlak voordat bekend werd dat de theaters maximaal 30 bezoekers kunnen ontvangen en Pandepaniek tijdelijk niet gespeeld kan worden.

Luister deze aflevering hier via Spotify
Luister deze aflevering hier via Apple Podcasts

< ?php include("../buttonsonder.html"); ?>